Ny som jæger i Tyskland?

Ny som jæger i Tyskland?

Tilføj din overskrift her

Det er en masse jagtformer ogandne information, som er god at have, hvis du skal eller overvejer din første jagt i Tyskland. I nedenstående har jeg forsøgt at samle lidt nyttig viden om jagt i Tyskland.

Det er som udgangspunkt klogt at tjekke jægerforbundets hjemmeside www.jaegerforbundet.dk for praktiske informationer om jagt i Tyskland.

Bukkejagten

Jagten starter medio april og ved den seneste jagttidsændring varer den til ultimo januar. Så der er gode muligheder for en tidlig jagt og den spændende brunstjagt i juli/august.

Man bør anvende et fornuftigt allround- kaliber som f.eks. 65×55, 7×64, .308. 30.06 el lign. Man kan og må anvende mindre, men er dermed udelukket fra at skyde til svin.
Brug en fornuftig sigtekikkert f.eks. 1-6×42, som dækker langt de fleste forhold – også efterårets og vinterens drivjagter. Ønsker du at skyde i skumringen bør du have en sigtekikkert med større lysfølsomhed – altså med et noget større objektiv – gerne 56 mm og gerne med justerbart rødpunkt.
Jagten foregår stort set udelukkende som anstandsjagt. Det er sjældent man får lov at pürche. Så påklædningen skal kunne tilpasse de kolde morgener og varme aftener. Husk et egnet lokkekald til brunstjagten.

Man er selv ansvarlig for en korrekt opbrækning af vildtet og for at få det korrekt skriftligt registreret hos jagtudlejeren/skovvæsenet.

Svin - Anstand

Svinene kan principielt jages året rundt i alle døgnets timer.
Det kan foregå samtidigt med at man sidder efter en buk – eller som decideret anstandsjagt efter svin i forbindelse med en foderplads (Kirrung) eller et sølehul.
Materiel som ovenfor – dog gerne med et kaliber på 7 mm eller derover – selv foretrækker 93×62 til svin.
Opbrækning – evt. luftning – og registrering sker efter anvisning fra den lokale skovfoged (Förster)

Svin og hjortevildt – drivjagt

Riffel som ovenfor. Her er kikkerten vigtig da man oftest afgiver skud til løbende vildt. Brug gerne en god allround kikkert 1-6×42 eller en decideret drivjagtskikkert f.eks. 1-6×20.
Nogle foretrækker et rødpunktsigte a la Aimpoint. Det er fint for dem, der har gode øjne. Jeg har skudt med begge typer sigte, men foretrækker personligt en kikkert, der for mig gør observationerne sikrere.
For år tilbage gennemførte Jægerforbundet en test hvor erfarne riffelskytter skød til bevægeligt mål på forskellige afstande.
Det gik fint på 40 m, rimeligt på 60 m. og ringe når vi kom ud på 80-100 m. Så budskabet er: træn intensivt på bevægeligt mål forud for drivjagter og kend din begrænsning.

Spørgsmål er altid velkomne;

Ring på 20997133 eller skriv på mail@hunting-trips.dk .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *